Κάντε κάτι ρε για να με τσατίσετε! Όταν έχω νεύρα δημιουργώ. Κάνω κάτι επικές δηλώσεις, κάτι προσεγμένες διαπιστώσεις. Αλλά μόνο όταν έχω νεύρα… Και το είχα το feeling όλη μέρα. Επαναλάμβανα από μέσα μου τις λέξεις ξανά και ξανά. Να φουντώνω μόνη μου, να μιλάω περισσότερο. Και πιο γρήγορα. Μεγάλη έμπνευση τα νεύρα, χρυσό μου!
Και όταν άνοιξα το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να γράψω, χτυπάει το τηλέφωνο, ανοίγω μια παράξενη συζήτηση και αλλάζω mood άρδην. Περίμενα δύο μέρες μέχρι να γυρίσουν πίσω τα νεύρα μου.
Μετράω τα λάθη του φετινού καλοκαιριού: ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Δημήτρης. Όταν πιάνουν οι ζέστες κάνω μαλακίες. Μετάνιωσα… Ευτυχώς, όταν μπαίνει χειμώνας (και ειδικά για μένα που εγκατέλειψα την ευρύτερη περιοχή της Άρτας προς αναζήτηση επαγγελματικού μέλλοντος/πτυχίο) ελπίζεις να ξεχάσεις τις μ*&^%ς που έκανες το καλοκαίρι που πέρασε.Θέλω να δώσω μια συμβουλή. Είναι αυτό που λέμε: τα λες φωναχτά για να τα ακούσεις πρώτα εσύ και μετά όλοι οι άλλοι. Να μην αυτοενεχυριάζεσαι, ψυχή μου. Να μην υποβιβάζεις την ηθική σου.
There was a girl who hated the world
She used her body to sell her soul
(Seether – Love Her)
Κάποτε ήμουν ένας μοναχικός cowboy που βάδιζε μόνος του στο ηλιοβασίλεμα. Όχι, λάθος. Αυτός ήταν ο Lucky Luke! Απλά ήμουν και είμαι μια σχετικά διαταραγμένη προσωπικότητα ώστε να προκαλώ τάσεις φυγής στο ανθρώπινο είδος.Θα αναφερθώ σύντομα στο φαινόμενο Florence Nightingale. Βασισμένη σε έρευνα που δεν έκανα ποτέ, θα πω με σιγουριά ότι το φαινόμενο –παρ’ όλο που υπήρχε πάντα- έκανε πιο αισθητή την παρουσία του κατά τη δεκαετία του ’40.
Πιο αναλυτικά, αφορά τις νοσοκόμες που συχνά ερωτεύονται τους ασθενείς τους, παρασυρόμενες από αρχικά συναισθήματα οίκτου και λύπησης τα οποία μπερδεύονται στο υποσυνείδητό τους και καταλήγουν να βγαίνουν στην επιφάνεια ως σεξουαλική έλξη. Όπως κάθε άλλη υποσυνείδητη μαλακία που μαστίζει τον πρωτόγονο εγκέφαλό μας, έτσι και το σύνδρομο Nightingale χρησιμοποιήθηκε σε πολλούς τομείς της ζωής μας ως σημείο αναφοράς πατερναλισμού μαζών. Ας μείνω, όμως, στο θέμα. Το προαναφερθέν φαινόμενο, είναι κατανοητό πως επηρέασε όλους τους θηλυκούς εγκεφάλους από καταβολής κόσμου. Βλέπε απίστευτα ωραίες γυναίκες με άντρες επιεικώς άσχημους και ανίκανους. ΛΥΠΗΣΗ!!!!
Το σύνδρομο Florence Nightingale είναι αυτό που προκάλεσε το φαινόμενο του άντρα: απόλυτη παρουσία / έξυπνου / σωματάρα/ απίστευτου στο σεξ / μοναδικού αρσενικού / αξεπέραστης τεστοστερόνης / πλυντήριο ρούχων / πολυμίξερ / σιδερώστρα / αντικολλητικό τηγάνι / σαμπουάν / μαλακτικό.
Είναι κάτι τύποι που τους καταλαβαίνεις από μακριά. Ψωνάρες με πιστοποιητικό γνησιότητας. Και έχουν μια φάτσα για σφαλιάρες. Μια αυτοπεποίθηση που φτάνει κόκκινο. Περπατάνε σαν να παίζουν σε διαφήμιση του Old Spice. Θεωρούν ότι είναι το πόδι του Θεού στη Γη. Την είχα αυτή την συζήτηση με τον κολλητό μου. «Και τώρα αυτός έχει αυτοπεποίθηση; Χέσε μας, ρε Γιώργο! Αυτός είναι σαν διασταύρωση αρκούδας με τρόλεϊ…».
Πληθαίνουν, χρυσό μου, τα βλήματα. Και είχα την εντύπωση ότι δεν είχαν μείνει πολλά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παλιότερα δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα. Όντας 38 κιλά βαρύτερη, δεν με πείραζαν και δεν τους πείραζα. Βλέπεις, τέτοιοι άνθρωποι έχουν και υψηλά standards. Εκεί είναι που δείχνεις ότι η Δοξούλα έχει πέντε αδέρφια (έτσι έλεγε τη μούντζα η γιαγιά μου). Βασική μου αρχή για τους άντρες: δεν τους πειράζεις και δεν σε πειράζουν. Βέβαια, μιας και έχασα τα κιλά πρέπει να γίνομαι απωθητική περισσότερες φορές, γιατί το μέγιστο κακό που έχουν οι μαλάκες είναι η επιμονή. Ο έξυπνος παραδέχεται και ο μ*&^%ς επιμένει, λένε.
Αυτό που θέλω να αφομοιώσεις σήμερα, μάτια μου, είναι ότι εκεί έξω θα βρεις πολλούς ανθρώπους που θα σου πουλήσουν αστραφτερό χαμόγελο της Colgate και μυαλό από τέσσερις αμοιβάδες. Μάθε να μην πουλάς την ψυχή σου. Ή αν τελικά το κάνεις, πούλησέ την περισσότερο από όσο αξίζει. Την αξία που έχεις, την τοποθετείς εσύ στον εαυτό σου. Γι’ αυτό και οι άντρες που ανέφερα είναι ευτυχισμένοι. Αυτό οφείλω να τους το αναγνωρίσω. Ωστόσο, δεν θέλω να βγάλω την ουρά μου απ’ έξω. Υπάρχουν και γυναίκες με ανυπέρβλητη - και ανυπόστατη πολλές φορές – αυτοπεποίθηση. Και αυτό πηγάζει από τα επίπεδα “ξεδιαντροπιάς” (με την καλή έννοια) που τη διέπει. Αυτό το τελευταίο, τώρα πρόσφατα μαθαίνω να το κάνω...
p.s.:inspiration by faeenamalaka.blogspot.com
1 σχόλια:
http://graphjam.files.wordpress.com/2010/11/1f910082-adab-4765-9e77-a29a596ae929.png
Δημοσίευση σχολίου