Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ζήλεια - Ψώρα

Η ζήλεια είναι το πράσινο μακαρονοτέρας που θα ξεπηδήσει από μέσα σου σε καταστάσεις που ξέρεις ότι δεν πρέπει να το κάνεις. Δεν θέλω να μιλήσω γενικά για τη ζήλεια. Μιλάω εγώ και θα αναφερθώ συγκεκριμένα. Για μένα η ζήλεια είναι αλλόκοτη κρίση κατωτερότητας σε συγκεκριμένους, μόνο, τομείς.

Αισθάνεσαι μικρός, εαυάλωτος. Ελαχιστοποιείς την αξία του εαυτού σου και μεγαλοποιείς την όποια αξία έχει ο άλλος στο κεφάλι σου.Ανάλογα με τη φύση σου, θες να κρυφτείς εσύ ή να εξαφανίσεις τον άλλο.

Η ζήλεια είναι μια μορφή φόβου.

Στη ζωή μου ζήλεψα μονάχα ανθρώπους που ήταν ευφυέστεροι από μένα. Τα νευρικά σου κύτταρα είναι αυτό που δεν θα αλλάξει πάνω σου μέχρι να πεθάνεις. Μετά τα πρώτα στάδια της εμβρυογένεσης και την κυτταρική διαφοροποίηση, είναι τα μόνα κύτταρα του οργανισμού που δεν πληθαίνουν. Όσα έχεις, έχεις!

Η κάθε ώρα αντηχεί μέσα στα σωθικά σου σαν σεισμός. Σεισμός από τα πράγματα που νομίζεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις. Αλλά θα σου πω ένα πράγμα, ψάρι μου: Κάθε πράγμα θα σταματήσει να φαντάζει στα μάτια σου αδύνατο τη στιγμή που θα πιστέψεις ότι δεν είναι.

Σκέψου τι φθονείς στ'αλήθεια, ψάρι μου. Αυτός που φθονείς αγνοεί παντελώς το γεγονός αυτό και στο τέλος δίνεις μόνος σου τροφή για τις ανασφάλειες σου.

Εδώ αξίζει να γίνει ένας τυπικός διαχωρισμός. Μην μπερδεύεις τη ζήλεια με την ευγενή άμιλλα. Η δεύτερη πρακτική είναι κίνητρο. Η πρώτη είναι τροχοπέδη.

Αν θυμάμαι καλά ο φθόνος [στα λατινικά invidia(=βλέπω από πάνω)] είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, τα οποία οδηγούν -σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία- σε αιώνια καταδίκη της ψυχής. Παρ'ότι η μυθολογία δηλώνει ότι ο Leviathan είναι ένα πλάσμα της θάλασσας, έχει ακόμα συνδεθεί με τον δαίμονα της ζηλοφθονείας και πιστεύεται ότι είναι φύλακας της Κόλασης.

Είναι πικρό να κοιτάς την ευτυχία στα μάτια ενός άλλου. Αν σε πονάει, κλείσε τα μάτια. Αν μπορείς, άνοιξέ τα πραγματικά.

Υ.Γ.1: Τελευταία δεν μπορώ να γράψω και τόσο καλά. Όχι όπως θέλω.
Υ.Γ.2: Η εικόνα είναι από εδώ.
Υ.Γ.3: Επειδή υποσχέθηκα σε κάποιον να το γράψω εδώ. Βαγγέλη; ΠΟΥΤΣΑΡΟΣ!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;

Prisoned Soul είπε...

Μεγάλο πράγμα η ζήλεια... και πολλές φορές είναι απαραίτητη αλλά πρέπει πάντα να είναι με μέτρο...

Υ.Γ. Μια χαρά γράφεις! μην ακούω απαισιόδοξες σκέψεις...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, σε πιστεύω! Σβήστο τώρα!

~ Χρυσόψαρο ~ είπε...

@ Ανώνυμος. Γιατί ΕΤΣΙ!

@Sweet truth! Ευχαριστώ.Προσπαθώ να το δουλεύω... Όσο για τη ζήλεια είναι ανάλογα πως την αντιλαμβάνεται κανείς.

@ Ανώνυμος again. Θα μείνει εκεί. Όποιος μπαίνει να το βλέπει.Υποσχέθηκα!