Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

The perfect Guy

Αποφάσισα σήμερα να είμαι μικροπρεπής, απίστευτα κλαψομ-(γκούχ!), και υπερβολικά girly (ευγενική προσφώνηση αυτής της γυναικείας συμπεριφοράς). Θα ανοίξω ένα γελοίο και γυναικείο κεφάλαιο. Αν με διαβάζει καμιά κοπέλα, θα με νιώσει.

Κεφάλαιο: Άντρες

Ίσως κάποιος πει ότι είμαι πολύ μικρή για να αναφερθώ εμπεριστατωμένα σε κάτι τέτοιο. Πάντως έχω καταλήξει σε ορισμένες πάγιες θέσεις που έχουν επιβεβαιωθεί πολλάκις. Θα ήταν γραφικό να πω το κλασσικό: "Οι άντρες είναι μαλάκες". Αν και σε γενικές γραμμές μπορώ να στηρίξω αυτή την άποψη. Σημειώνω επίσης ότι αυτό γράφεται σε περίοδο που έχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΕΥΡΑ!!

Ο άντρας, αγάπη μου, θα σε λατρέψει μόνο για όσες ώρες είσαι μαζί του. Όταν σου σκάσει το "καληνυχτίστικο" φιλί και εσύ πας σπίτι σου και αυτός στο δικό του, θα σε γράψει σε ένα σημείο που σαν γυναίκα δεν έχεις για να κάνεις το αντίστοιχο. Αν φιλοτιμηθεί θα ξαναβρεθείτε. Όταν είναι μαζί σου, δεν υπάρχει άλλη. Δεν προσέχει κάτι άλλο. Όταν δεν σε βλέπει, υπάρχει όλος ο κόσμος εκτός από σένα.

Μια διαφορετική πτυχή είναι η διαφάνεια. Σε ένα διάστημα 6 μηνών κατάφερα να χάσω 35 κιλά. Για να πάω σε στρατιωτική σχολή. Σιγά μην έκανα τη χάρη σε άντρα να αδυνατίσω. Αλλά ένα οξύ πνεύμα και ένα ελλιπές αισθητικό ερέθισμα σε κάνει να έχεις μηδενικές προσεγγίσεις από άλλους. Το αισθητικό ερέθισμα προκαλεί μια αρχική σύγχυση μέχρι να μπορέσεις να προκαλέσεις αντίδραση με το πνεύμα. Όντας 35 κιλά ελαφρύτερη, άρχισα να προκαλώ τη σύγχυση του οπτικού ερεθίσματος. Και έχω το δικαίωμα να λέω σε όποιον με πλησιάζει: "Ρε βλήμα; Πριν από 6 μήνες ούτε καλημέρα δεν θα 'λεγες!!!"

Κάποιος μου είπε ότι μπορεί η διάνοια να διαρκεί περισσότερο από την ομορφιά, αλλά για όσο διαρκεί η ομορφιά, τα σαρώνει όλα! Απολαμβάνοντας το προνόμιο της γνώσης περί της επιφανειακής αντίληψης, μπορώ να διακρίνω κατά πόσο στον άλλον αρέσεις σαν άνθρωπος ή απλά του έκανε εντύπωση ο κώλος σου. Δεν λέω ότι είναι κακό να έχεις μια σαρκική έλξη για τον άλλο. Αλλά καλό θα ήταν να καλημερίζεις εμένα, όχι το στήθος μου. Χαιρετάς λάθος μάτια!

Να σου πω την αμαρτία μου, πιστεύω πως ο γκόμενος κάνει τις γυναίκες χαλβάδες. Αν κάποια είναι και φιλότιμη, τότε την έχει πατήσει πολύ άγρια διότι ο monsieur Magnifique θα την κάνει αλοιφή για τις αιμορροΐδες. Είσαι απίστευτα εκμεταλλεύσιμη μέχρι και την τελευταία σταγόνα του εαυτού σου, αγάπη μου. Να το χωνέψεις αυτό!

Να είσαι έτοιμη να αδιαφορήσει για σένα οποιαδήποτε στιγμή. Να είσαι έτοιμη πως θα σε τσατίζει και να σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι για πλάκα. Και αυτό μέχρι να βρεθείτε. Μετά θα σε πιάσει από τη μέση, θα σου πει: "Έλα, μωρό μου, να πάμε μέχρι τα βραχάκια/τα χορταράκια κτλ". Θα πάτε κάπου ήσυχα και σκοτεινά, θα χαϊδευτείτε κάμποση ώρα και σαν επάξια χαζογκόμενα θα ξεχάσεις ότι τον είχες στολίσει σαν επιτάφιο πριν από λίγο.

Δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Γιατί συνήθως αν διαμαρτυρηθείς για το οτιδήποτε σε σχέση με τη συμπεριφορά του θα σε πείσει ότι φταις εσύ! Είτε θα σου πει ότι τον πιέζεις είτε θα σου πει ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας του και ότι κανονικά έπρεπε να τον θέλεις όπως είναι. Είναι υποχθόνιοι, αγάπη μου. Τα έχουν δρομολογήσει όλα!

Η πλάκα είναι ότι αν δεν τον έχεις θα σκάσεις και αν τον έχεις σκάει αυτός εσένα... Σωτηρία καμία!

Υ.Γ.1: Η απίστευτα αληθινή φωτογραφία είναι από εδώ.
Υ.Γ.2: Θα ακολουθήσει ανάλυση του Sonisphere festival στο Terra Vibe στο επόμενο post. Ήμουν πολύ συγχυσμένη για να αναφερθώ σχετικά αυτή τη στιγμή.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ζήλεια - Ψώρα

Η ζήλεια είναι το πράσινο μακαρονοτέρας που θα ξεπηδήσει από μέσα σου σε καταστάσεις που ξέρεις ότι δεν πρέπει να το κάνεις. Δεν θέλω να μιλήσω γενικά για τη ζήλεια. Μιλάω εγώ και θα αναφερθώ συγκεκριμένα. Για μένα η ζήλεια είναι αλλόκοτη κρίση κατωτερότητας σε συγκεκριμένους, μόνο, τομείς.

Αισθάνεσαι μικρός, εαυάλωτος. Ελαχιστοποιείς την αξία του εαυτού σου και μεγαλοποιείς την όποια αξία έχει ο άλλος στο κεφάλι σου.Ανάλογα με τη φύση σου, θες να κρυφτείς εσύ ή να εξαφανίσεις τον άλλο.

Η ζήλεια είναι μια μορφή φόβου.

Στη ζωή μου ζήλεψα μονάχα ανθρώπους που ήταν ευφυέστεροι από μένα. Τα νευρικά σου κύτταρα είναι αυτό που δεν θα αλλάξει πάνω σου μέχρι να πεθάνεις. Μετά τα πρώτα στάδια της εμβρυογένεσης και την κυτταρική διαφοροποίηση, είναι τα μόνα κύτταρα του οργανισμού που δεν πληθαίνουν. Όσα έχεις, έχεις!

Η κάθε ώρα αντηχεί μέσα στα σωθικά σου σαν σεισμός. Σεισμός από τα πράγματα που νομίζεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις. Αλλά θα σου πω ένα πράγμα, ψάρι μου: Κάθε πράγμα θα σταματήσει να φαντάζει στα μάτια σου αδύνατο τη στιγμή που θα πιστέψεις ότι δεν είναι.

Σκέψου τι φθονείς στ'αλήθεια, ψάρι μου. Αυτός που φθονείς αγνοεί παντελώς το γεγονός αυτό και στο τέλος δίνεις μόνος σου τροφή για τις ανασφάλειες σου.

Εδώ αξίζει να γίνει ένας τυπικός διαχωρισμός. Μην μπερδεύεις τη ζήλεια με την ευγενή άμιλλα. Η δεύτερη πρακτική είναι κίνητρο. Η πρώτη είναι τροχοπέδη.

Αν θυμάμαι καλά ο φθόνος [στα λατινικά invidia(=βλέπω από πάνω)] είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, τα οποία οδηγούν -σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία- σε αιώνια καταδίκη της ψυχής. Παρ'ότι η μυθολογία δηλώνει ότι ο Leviathan είναι ένα πλάσμα της θάλασσας, έχει ακόμα συνδεθεί με τον δαίμονα της ζηλοφθονείας και πιστεύεται ότι είναι φύλακας της Κόλασης.

Είναι πικρό να κοιτάς την ευτυχία στα μάτια ενός άλλου. Αν σε πονάει, κλείσε τα μάτια. Αν μπορείς, άνοιξέ τα πραγματικά.

Υ.Γ.1: Τελευταία δεν μπορώ να γράψω και τόσο καλά. Όχι όπως θέλω.
Υ.Γ.2: Η εικόνα είναι από εδώ.
Υ.Γ.3: Επειδή υποσχέθηκα σε κάποιον να το γράψω εδώ. Βαγγέλη; ΠΟΥΤΣΑΡΟΣ!!!